Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
[languagelinks]

Viziunea Bisericii Râul Trezirii

“Dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa mea şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara”

2 Cronici 7:14

“Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte, şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se-ntâmple: să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie, şi râuri în locuri secetoase. Fiarele câmpului Mă vor slăvi , şacalii şi struţii , pentru că voi da ape în pustie şi râuri în locuri secetoase, ca să adap pe poporul meu Meu, pe poporul Meu cel ales, poporul pe care Mi l-am alcătuit să vestească laudele Mele”

Isaia 43:18-21

Trezirea Spirituala este ca omul Nascut din Nou sa traiasca ca o faptura noua cu adevarat si sa stie ce este o faptura noua in Hristos si ce este Hristos pentru el. Aceasta lucrare este exclusiv lucrarea Duhului Sfant prin Cuvantul lui Dumnezeu si va fi urmata de: Umblarea in Ascultare si Autoritate, Binecuvantare, Vindecare si Sanatate Divina, Neprihanire, Revelatie, Inchinare in duh si adevar, Miracole si castigare de suflete pentru imparatie.

Istoric 

In anul 2001, in garsoniera unde locuia tanarul student la teologie, Samuel Caba, slava lui Dumnezeu a umplut camera in timp ce Samuel era sub puterea lui Dumnezeu si nu putea sa se ridice de la pamant datorita greutatii slavei lui Dumnezeu. Duhul Sfant ii arata o viziune cu o multime de oameni laudand liberi pe Dumnezeu. Foarte interesant era ca unii oameni erau mai bine imbracati, altii mai saracaciosi imbracati dar toti laudau plini de bucurie pe Domnul. Samuel nu a inteles despre ce era vorba la vremea aceea deoarece se stia prea putin despre manifestarea libera inaintea Domnului, si astfel L-a intrebat pe Domnul despre aceasta viziune. Domnul i-a raspuns ca Duhul Sfant va aduce o trezire spirituala puternica inainte de venirea Domnului si ca a fost ales de Domnul sa fie un instrument al trezirii spirituale. Din aceea zi, Samuel a inceput sa caute in Cuvant ce inseamna trezirea spirituala si in scurt timp a format un grup de ucenici de 11 persoane, carora le-a impartasit viziunea aceasta.

In anul 2002 Sami Caba s-a casatorit cu Ramona care avea si ea pe inima aceasta viziune a trezirii spirituale si care a fost si este partenerul principal de slujire al celui ce a devenit pastorul Sami.

Sfarsitul anului 2004, mai exact in 5 Decembrie in urma unor intalniri cu un grup restrans de persoane in apartamentul unde locuia pastor Sami, Dumnezeu trimite un tanar misionar din SUA , fratele Tod Kapper care se alatura pastorului Sami si incepe sa il sprijine in formarea noii biserici. Timp de o saptamana la etajul doi al celei mai vechi tipografii din Arad, se organizeaza o saptamana de evanghelizare si oficial se da startul bisericii crestine Raul Trezirii.

Biserica Raul Trezirii a inceput de la zero fara a rupe alte biserici iar pastor Sami colaboreaza pana astazi cu pastorul sub care a slujit anterior. In anul 2005, Sami Caba a fost ordinat ca si pastor de un grup de pastori din Romania si SUA, iar in vara aceluiasi an se alatura viziunii tatalui sau, un mare om a lui Dumnezeu, pastorul Ioan Caba, care impreuna cu pastorul Florin Dan si inca alti doi colaboratori, pornesc Miscarea de Trezire Spirituala Rugul Aprins.

Domnul adauga in fiecare an la  numarul de membri ai bisericii Raul Trezirii, fapt pentru care a trebuit sa se mute in spatii mai mari.

In urma cu doi ani de zile Domnul i-a vorbit lui pastor Samuel Caba ca este timpul sa planteze noi biserici Raul Trezirii. Cu ajutorul Domnului,  au luat fiinta Biserica Raul Trezirii Zadareni, Biserica Raul Trezirii Pecica si Biserica Raul Trezirii Bologna Italia si recent Raul Trezirii Lipova. La ora actuala avem lucrari in cateva localitati unde cu ajutorul Domnului vom avea noi Biserci Raul Trezirii, cum sunt: Mandruloc, Turnu Severin, Wells Austria si multe altele.

Pastor Sami Caba a inceput sa lucreze la formarea de lideri si ucenici. In sensul acesta, in urma cu trei ani de zile s-a deschis Scoala Biblica Arad, unde deja au absolvit doua generatii de slujitori si care are ca si lider pe unul dintre mentorii pastorului Sami Caba, fratele Dr. Leon Van Rooyen.

Credem ca Biserica Raul Trezirii este mai mult decat o simpla biserica, este o organizatie, este o miscare de trezire spirituala si ne bucuram ca sunteti parte din aceasta lucrare sau ca doriti sa fiti parte in aceasta lucrare mareata a Duhului in aceste vremuri in care traim.

www.caba.ro

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed